Cine poate sa invete programare web?

Te gandesti sa inveti programare web? Vrei sa afli intai daca e un domeniu pe care oricine ar putea sa il invete?

Pentru orice lucru nou care doresti sa il inveti, e nevoie de rabdare si multa munca. Programarea web si intreg domeniul IT sunt printre cele mai competitive domenii, intrucat aici lucrurile evolueaza de la o zi la alta; iar asta inseamna ca trebuie sa tii pasul.

Fiind un domeniu vast, volumul de informatie poate fi coplesitor, ceea ce te-ar putea determina sa renunti. Motiv pentru care e indicat sa te documentezi asupra a ceea ce inseamna sa fii programator web.

Teorie vs practica

In teorie, oricine ar putea sa invete programare web; insa pe langa dorinta, rabdare si munca, e necesar sa iti mentii angajamentul.

In practica totusi, descoperim ca media celor care trec cursurile de introducere in informatica e de maxim 70%, insemnand ca restul de 30% dintre studenti ori nu mai vin ori nu au luat nota de trecere.

Desigur, in cazul celor care nu trec examenele, exista sansa de a reda examenul pana il iau, si de aici crescand si rata. Insa chiar si asa, numarul studentilor care incep aceasta specializare si numarul celor care ajung sa si finalizeze este aproape redus la jumatate.

Ce ai nevoie pentru a invata programare web?

Pentru posturile din informatica, in general IQ persoanelor se situeaza intre 90 si 130, rezultand o medie mai mare decat a publicului general, care au 100.

Pe langa un IQ mediu, e nevoie de munca, ceea ce inseamna sa participi la cursuri si la exercitii practice pentru a invata cum sa scrii cod, pana reusesti.

Mai mult, daca ai putine cunostinte in informatica, iti va fi mult mai usor sa intelegi pasii pentru scrierea unui cod si in cele din urma sa il scrii.

Daca iti doresti sa inveti programare web de la zero, si nu numai, alaturat gasesti datele mele de contact!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s