Cum sa imbunatatesti experienta ca si programator web?

Te intereseaza modalitatile prin care ti-ai putea imbunatati experienta ca si programator web?

In orice domeniu, dar si in viata de zi cu zi, mai importanta decat cantitatea va fi mereu calitatea. Iar acest lucru este valabil si in cazul programatorilor web. Deoarece pe langa experienta pe care o acumulezi, e foarte important sa iti desfasori munca intr-un mod cat mai eficient.

Motiv pentru care e important ca mereu sa incerci sa iti dezvolti cunostintele si metodele de lucru, un exemplu bun in acest sens pot fi colegii de breasla. Se stie despre programatorii web, ca fiecare dintre ei au un stil propriu de a realiza sarcinile.

Poti vorbi cu mai multi colegi sa vezi motivul pentru care aleg aceea modalitate, iar apoi toate sa iti foloseasca ca surse de insipiratie pentru a-ti imbunatati experienta si propriul stil de lucru.

Good to know! E recomandat sa iti aloci o ora/doua in fiecare zi pentru a-ti imbunatati experienta si stilul de lucru ca si programator web, din care sa iti faci un obicei; si nu doar ceva care sa fie temporar.

Productivitatea in munca este o investitie, in care poate nu vezi de la inceput rezultate, ba chiar dimpotriva, in schimb pe termen lung rezultatele vor aparea cu siguranta.

Citeste orice material educational tehnic disponibil in compania ta

Majoritatea companiilor, indiferent de dimensiunea acestora, au anumite materiale sau laboratoare speciale pentru ca fiecare programator web si nu numai, sa isi poata dezvolta cunostintele. Tot ce e recomandat sa faci, este doar sa profiti de aceste oportunitati!

De exemplu, Google are o varietate mare in ceea ce privesc laboratoarele de codare. In aceste laboratoare, se invata cele mai bune practici luate de la ingineri veterani bazate pe zeci de ani de experienta. Au si un plus, sunt disponibile in mai multe limbi, pentru a putea fi accesate de o comunitate cat mai mare de oameni tehnici.

Studiaza codul scris de cei mai buni ingineri din companie si incearca sa intelegi alegerile facute si modul de implementare

Cele mai bune exemple pentru a vedea cum sa iti imbunatatesti experienta ca si programator web si cum sa scrii cel mai bine cod sunt inginerii veterani din compania in care lucrezi.

Chiar daca lucrurile in IT evolueaza mereu, acestia, avand o experienta de zeci de ani, au intalnit o varietate mare de cazuri si nevoi ale clientilor. Mai mult, la randul lor, au trecut prin perioada in care incercau sa isi seama cum anume isi pot imbunatati cunostintele si productivitatea.

Incepe prin a studia cod pe care l-ai mai scris, sau care iti este mai familiar si intreaba-te cum ai fi scris tu codul pentru anumite parti. Astfel, aceasta experienta te poate ajuta sa inveti din exemplele lor.

Fii stapan pe limbajele de programare pe care le folosesti

Una dintre cele mai bune modalitati pentru a-ti imbunatati cunostintele si in cele din urma pentru a fi cat mai productiv/a este sa stapanesti limbajele de programare pe care le folosesti.

Citeste o carte sau doua despre limbajele de programare pentru a-ti dezvolta o mai buna intelegere a acestora si concentreaza-te. Nu e necesar sa fii full stack developer, insa informatiile pe care le cunosti, sa le dezvolti pana la un nivel de master.

Good to know! Imbunatatirea cunostintelor ca si programator web este un proces continuu, motiv pentru care e recomandat sa iti construiesti o lista cu cartile tehnice pe care sa le citesti.

Trimite codul tau la analiza celor mai critici programatori web

Toti avem o oarecare reticenta atunci cand vine vorba de critica asupra muncii noastre, insa este o modalitate foarte buna pentru a-ti imbunatati cunostintele si pentru a lucra mai eficient.

Critica nu trebuie primita si nici oferita ca o cearta, ci ca un aspect constructiv. Poti sa ceri mai multe detalii asupra analizelor pe care le primesti, pentru a te asigura ca intelegi exact ce trebuie si ce nu trebuie facut.

Daca iti doresti sa inveti programare web de la zero, si nu numai, alaturat gasesti datele mele de contact!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s