Cum sa verifici daca ai configurat securitatea aplicatiei web?

Iti este configurata securitatea aplicatiei web? Te intereseaza cum poti verifica daca configurarea a fost facuta corespunzator?

Cand vine vorba de securitate, un aspect important este ca aceasta sa fie configurata corespunzator. Aceasta conteaza deoarece in acest fel poti determina daca aplicatia web este intr-adevar securizata, sau daca exista puncte slabe.

Ce inseamna configurarea gresita a securitatii unei aplicatii web?

Configurarea gresita a securitatii unei aplicatii web se afla pe locul 5 pe lista vulnerabilitatilor. Daca o componenta este predispusa la atacul cibernetic datorita configurarii necurespunzatoare, se incadreaza in categoria configurarii securitatii necorespunzatoare. Indiferent de locul in care apare configurarea gresita, fie in baza de date, sau pe server-ul web e considerata acelasi tip de vulnerabilitate.

Cat de raspandita este aceasta vulnerabilitate?

Configurarea necorespunzatoare a securitatii este o categorie cuprinzatoare. In acelasi timp, este si un fenomen care se intampla chiar frecvent.

O aplicatie web este construita pe mai multe straturi, motiv pentru care posibilitatea de a gresi creste cu fiecare parte.

Ce impact aduce?

Impactul se diferentiaza in functie de specificul fiecarei configuratii gresite. Cert este ca, posibilele impacte pot fi de la cele mai mici si chiar pana la intreaga preluarea a aplicatiei web.

Preluarea de catre o terta parte a aplicatiei web inseamna informatii confidentiale care sunt furate in diferite scopuri, iar recuperarea acestora poate sa coste destul de mult.

Cum poti descoperi daca configurarea securitatii este gresita sau nu

Singura modalitate prin care poti verifica este sa incepi sa verifici intreg sistemul. Poti incepe sa verifici prin raspunsul la mai multe intrebari:

  • Atunci cand e posibil sa aplici o securitatea mai solida intr-un framework, se executa acest lucru?
  • Au ramas conturi implicite? Daca da, au fost schimbate parolele?
  • Sunt instalate sau activate functionalitati care nu sunt necesare? Pot fi sterse?

Si prea putine si prea multe functionalitati pot sa faca ca securizarea aplicatiei web sa fie instabila.

Daca iti doresti sa inveti cum sa configurezi securitatea unei aplicatii web, sau iti doresti sa inveti programare web de la zero, si nu numai, ma poti contacta aici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s