Cate plugin-uri trebuie sa contina un site in WordPress

Unul dintre cele mai populare CMS-uri in momentul de fata este WordPress, asta deoarece este simplu de folosit, dar mai mult decat atat, ofera o gama variata in ceea ce privesc plugin-urile.

Pentru a avea un site WordPress cat mai performant, e nevoie de niste plugin-uri care sa ajute acest proces. Totusi, intrebarea care se pune este “Cate plugin-uri trebuie sa contina un site in WordPress?”

A fi proprietarul unui site WordPress, nu este mereu o stiinta exacta, intrucat depinde foarte mult de publicul online si de complexitatea si tipul proiectului. Totusi, la fel ca in viata de zi cu zi, cheia este gasirea balantei.

La baza, WordPress-ul este simplu cu functionalitati reduse, tocmai pentru a oferi libertatea de a-ti construi site-ul dupa propriile dorinte. Chiar si asa, 5 plugin-uri sunt esentiale in crearea unui site WordPress:

Plugin de caching

Pentru a primi vizitatori din browsere, WordPress genereaza paginile dintr-o baza de date, proces care consuma multe resurse, dar si timp. Asadar, plugin-urile pentru caching, salveaza o copie a fiecarei postare si pagini ca fisiere statice.

In acest fel, timpul de procesare si incarcare este mult redus. Cateva dintre cele mai folosite si populare plugin-uri de caching sunt WP Super Cache si W3 Total Cache.

Plugin de securitate

Securitatea este unul dintre principiile pe care se construieste relatia online dintre blog-ul tau personal/ business si vizitatorii tai. In cazul unui site WordPress pentru business, securitatea este unul dintre motivele pentru care vizitatorii se transforma in clienti.

De asemenea, fiind unul dintre cele mai folosite CMS-uri, acesta devine si o tinta frecventa pentru hackeri de pretutindeni.

Cateva dintre plugin-urile recomandate pentru securitate sunt iThemes security, Wordfence security, Sucuri security si BulletProof, care iti vor proteja site-ul WordPress impotriva amenintarilor, malware, forta bruta si virusi.

Plugin AntiSpam

Cand esti proprietarul unui site WordPress, este importanta mentinerea legaturii cu vizitatorii si clientii. Desi acest proces implica mai multe stadii, unul dintre acestea consta in formularele de comentarii.

Plugin-urile Antispam au fost concepute tocmai pentru a detecta si administra spam-urile din comentarii pe site-ul tau WordPress. WP Spamshield, Akismet sau Antispam Bee sunt cateva dintre cele mai populare plugin-uri antispam.

Plugin SEO

Scopul unui site web este acela de a fi vizualizat si de a livra continut de calitate pentru a-ti transforma vizitatorii in clienti. In acest sens, optimizarea pentru motoarele de cautare este absolut necesara.

Yoast SEO si All in One SEO Pack sunt cele mai populare si utilizate plugin-uri SEO pentru optimizarea site-urilor WordPress pentru motoarele de cautare.

Aceste plugin-uri genereaza sitemaps si adauga imagini/ descrieri pentru a da share pe retelele sociale, dar mai mult decat atat ajuta la optimizarea cuvintelor cheie si meta tags.

Plugin Ecommerce

In cazul site-urilor WordPress pentru business, e necesar si un plugin ecommerce, intrucat scopul site-ului este acela de a vinde anumite produse sau servicii. Printre cele mai utilizate plugin-uri ecommerce sunt WP eCommerce, WooCommerce, Jigoshop si MarketPress.

Toate aceste plugin-uri ecommerce au fost incorporate cu functionalitatile necesare unui site ecommerce, incepand cu adaugarea produselor pana la modalitati de cumparare si plata.

Good to know! In functie de tipul site-ului tau WordPress si de nisa business-ului tau, e posibil sa ai nevoie de mai multe plugin-uri decat cele mentionate.

In concluzie, numarul plugin-urilor depinde total de tipul site-ului pe care doresti sa il creezi; insa e recomandat sa mentii numarul acestora mai redus si sa folosesti plugin-urie care iti sunt esentiale si specifice.

De retinut! Daca ai nevoie de anumite plugin-uri, e recomandat sa verifici in primul rand, depozitul de plugin-uri WordPress. Iar mai apoi sa te uiti la numarul de instalari active, precum si ratingul fiecarui plugin pentru a te asigura de calitatea si eficienta site-ului tau.

Daca iti doresti sa inveti cum sa devii programator WordPress, programator web, si nu numai, gasesti aici datele mele de contact!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s