Jocuri creative pentru antrenarea mintii

Creierul uman este un organ plin de mistere, despre care inca nu se cunosc toate aspectele si e mereu sub cercetare. Deoarece creierul e “motorul” fiintei noastre, pentru o functionare cat mai buna e necesar sa il mentinem antrenat.

Fiecare activitate pe care o desfasuram ne influenteaza intr-un mod pozitiv sau negativ creierul, insa una dintre activitatile prin care il putem antrena sunt jocurile. Probabil cuvantul “joc” iti da impresia unui concept copilaresc, insa e o metoda relaxanta si interesanta de antrenare a mintii.

Ca si programator web, lucrand in IT si orice alt domeniu, ai nevoie de o minte mereu in alerta.

1. Numeste culorile

Acesta e un joc in care poti sa iti masori si sa iti cresti abilitatea de concentrare. Citeste cu voce tare culorile pentru fiecare cuvant, si nu cuvantul in sine. Incearca de mai multe ori pentru a vedea cum iti imbunatatesti concentrarea.

PS: Nu te descuraja daca primele incercari sunt mai grele, e normal.

2. Doar 7 cuvinte

E un joc de creativitate in care trebuie sa scrii o poveste scurta. Partea interesanta este ca trebuie sa descrii povestea in doar 7 cuvinte.

Ca si bonus, acest joc te va ajuta la descrierea postarilor pentru Facebook si Twitter; intrucat vei invata sa alegi cuvinte putine, dar care sa capteze atentia publicului.

3. Ziua opusa

Conform acestui joc, vei crea conexiuni noi intre celulele creierului. Alege o zi in care sa iti pui mana nedominanta in actiune, in care sa faci toate actiunile de peste zi.

Asadar, daca esti dreptaci vei folosi mana stanga, iar daca esti stangaci vei folosi mana dreapta pentru toate activitatile, precum: spalatul pe dinti, mancatul, scrisul, spalatul vaselor, etc. Observa daca pe parcursul zilei a devenit mai usor sa lucrezi cu mana nedominanta.

4. Proiectul notite

Sa iti iei mereu notite poate fi un obicei benefic pentru tine, intrucat scrierea anumitor notiuni cresc retentia. De asemenea, e o idee de pus in practica si la job: poti lua mai multe foi goale pe care sa iti notezi idei din sedinte, meeting-uri, astfel vei avea mereu o amintire mai clara a subiectelor dezbatute.

5. Numara invers

Numararea inversa este un exercitiu de memorie, dar si pentru antrenarea mintii. E un exercitiu care se foloseste si in depisarea aumitor tulburari de memorie. Poti face acest joc sub 3 forme:

  • Start la 200 numarand invers din 5 in 5 (200, 195, 190…);
  • Start la 150 numarand invers din 7 in 7 (150, 143, 136…);
  • Start la 100 numarand invers din 3 in 3 (100, 97, 94…).

Daca iti doresti sa inveti programare web sau anumite tehnologii pe care nu le stapanesti,  ma poti contacta aici!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s