Cum optimizezi site-ul tau pentru dispozitive mobile?

Mediul tehnologiei e mereu in dezvoltare, iar publicul doreste sa ramana mereu conectat la noutatile mediului online. Motiv pentru care o buna parte dintre utilizatorii internetului o fac prin intermediul dispozitivelor mobile. Asta deoarece fiecare dintre noi, avem telefonul mobil cu noi mereu, la indemana.

Acest fapt face ca cerinta unui site web optimizat pentru dispozitive mobile sa fie tot mai mare. Un site optimizat inseamna o experienta placuta, iar o experienta placuta poate sa transforme vizitatorul intr-un client.

In timp ce, un site web care nu e optimizat pentru dispozitive mobile face mult mai dificila experienta utilizatorului, chiar daca produsele/ serviciile sunt de calitate.

3 Lucruri care ar trebui sa le cunosti atunci cand optimizezi site-ul web pentru dispozitive mobile

  1. Usor de utilizat pentru clienti

Rolul internetului a fost mereu acela de a usura viata utilizatorilor. Acest lucru se aplica si in cazul site-urilor web optimizate pentru mobil; fiind necesar ca acestea sa fie cat mai usor de utilizat.

Termenul “usor de utilizat” se refera la viteza si usurinta cu care utilizatorii gasesc informatiile de care sunt interesati, recenziile produselor/ serviciilor oferite, adresa, sau postarile de blog.

Asadar, fa un plan al posibilor pasi pe care clienti i-ar face si asigura-te ca sunt finalizati cu usurinta pe un dispozitiv mobil; de la butonul de cautare pentru produsul de care este interesat/a, la cercetarea produselor/ serviciilor pe care le oferi si ca un ultim pas cumpararea efectiva.

  1. Alege responsive web design

Termenul de responsive web design (RWD) este folosit pentru optimizarea unui site web asupra tuturor ecranelor pe care utilizatorul le foloseste (desktop, laptop, dispozitiv mobil, tableta). Acest lucru inseamna ca pagina foloseste acelasi URL, modificandu-se doar display-ul pentru a se mula la diferitele marimi ale ecranelor.

Unul dintre beneficiile RWD este ca nu va trebui sa intretii diferite versiuni, ci doar una pentru toate ecranele si nici nu va fi nevoie sa creezi mai multe site-uri web.

  1. Masoara eficacitatea site-ului web

Implementarea unui site web optimizat pentru dispozitive mobile necesita intelegerea utilizatorilor; de la posibilele cautari si necesitati pe care le au pana la implinirea acestora. Asadar, este recomandat sa te gandesti la cele mai importante si obisnuite task-uri pe care acestia le au pe un site web mobil.

Cele mai frecvente greseli de implementare

  1. Implementarea site-ului mobil pe diferite domenii de site-ul web

Realizarea unui site mobil pe un domeniu, subdomeniu diferit de site-ul web necesita mai multa munca, ceea ce extinde si timpul de finalizare. Mai mult, avand URL-uri diferite cantitatea muncii va fi mai mare si in cazul proceselor de mentinere a site-ului, precum actualizarea sau repararea diferitelor probleme tehnice.

  1. Uita de importanta clientului

Reputatia unui business sta in mare parte in opiniile clientului, fiind piesa centrala. In procesul de implementare a unui site mobil e important sa te gandesti la necesitatile pe care clientul le are, precum si modalitatile prin care ii poti face aceasta experienta usoara.

Informatiile de contact, precum adresa sediului, numarul de telefon sau adresa de email e indicat sa fie asezate la vedere, deoarece crearea unui site mobil inseamna si functionalitate pentru clienti.

  1. Nu cerceteaza

Atunci cand te gandesti la o imbunatatire pentru business-ul tau online, dar si offline o parte esentiala este cercetarea. Afla cum fac ceilalti, ce functioneaza si ce nu.

Din fericire, site-urile web optimizate pentru dispozitive mobile e un concept demult cunoscut si folosit. Astfel, poti cerceta diferite site-uri, care iti vor oferi perspectiva si inspiratie pentru site-ul tau. Vei intelege exact ce inseamna sa fii utilizator si cum ar trebui aranjat site-ul pentru a fi cat mai functional si usor de utilizat.

Daca iti doresti sa inveti cum sa optimizezi site-ul tau pentru dispozitive mobile sau programare web de la zero,  alaturat gasesti datele mele de contact!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s