2 Pluginuri pentru WordPress Backup

A avea un site WordPress presupune si o responsabilitate. O responsabilitate de a mentine informatiile audientei tale in siguranta, deoarece printr-o greseala sau prin anumite erori poti pierde parti importante ale site-ului tau WordPress.

Pentru a mentine increderea cititorilor si clientilor tai, poti sa iti faci un backup site-ului tau, iar astfel indiferent ce situatii neprevazute apar cu site-ul WordPress, business-ul tau continua.

In articolul precedent am vorbit despre importanta unui backup pentru un site WordPress, iar in acest articol iti voi prezenta 2 plugin-uri pentru WordPress backup:

UpdraftPlus

UpdraftPlus este un plugin pentru WordPress Backup. Acesta face backup si restaureaza intreg site-ul web intr-un mod programat sau manual. Plugin-ul are si o versiune premium.

Backup-ul se face intr-un cloud, ca de exemplu Google Drive, Amazon S3, Rackspace Cloud, Dropbox, Openstack Swift si altele, iar restaurarea se face cu un singur click. Intrucat face backup atat fisierelor cat si bazelor de date, acestea pot fi programate impreuna sau separat in functie de nevoi.

UpdraftPlus este unul dintre cele mai bine cotate plugin-uri pentru backup, avand peste 700,000 instalari active si un rating de 4.9 stele din 5.

WP Database Backup

WP Database Backup este un plugin pentru a face backup bazelor de date, dar si pentru a le reface, totul cu un singur click. Ambele procese se pot face atat in mod automat cat si manual; care se pot stoca in FTP, Google Drive, Dropbox, Email, sau Amazon s3.

Plugin-ul are o versiune gratuita si una premium. Este destul de popular, intrucat ca si rating are 4.4 stele din 5 si peste 50,000 de instalari active.

Printre functionalitati amintim:

  • Locuri multiple de stocare;
  • Usor de instalat si configurat;
  • Descarcarea fisierului de backup direct din tabloul de bord al WordPress-ului;
  • Rapoarte – trimite email-urile de backup si rapoarte la orice adresa de email;
  • Salveaza backup-urile in format zip pe un server local.

Daca iti doresti sa inveti programare web de la zero, si nu numai, ma poti contacta! Gasesti aici datele mele de contact.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s