De ce este important sa ai un backup?

Mediul online ne ofera multe avantaje, dar in acelasi timp are si anumite dezavantaje. Avand un site WordPress pot aparea anumite probleme, ca alterarea unor date, care in cele din urma vor afecta reputatia ta online.

Sigur ca, anumite probleme sunt peste controlul pe care poti sa il ai in mediul online, dar pentru a evita sau pentru a salva anumite situatii, poti face un backup site-ului WordPress.

Avand un backup pentru site-ul WordPress, vei avea o versiune a acestuia pregatita pentru tot felul de evenimente, iar astfel vei mentine si increderea vizitatorilor si clientilor tai.

Pentru a salva costuri

Te gandesti poate, ca pentru niste modificari pe care le faci site-ului sau pentru ca site-ul tau e la inceput de drum, backup-ul nu e ceva necesar pentru tine. Insa, dintr-o greseala poti sa stergi anumite postari sau poze.

Desi poate iti va parea ca nu vrei sa investesti intr-un backup, acesta s-ar putea sa te salveze cand vine vorba de costuri. Astfel, in cazul unor erori sau stergeri, nu vei mai sta sa rescrii partile pierdute, ci in schimb vei avea backup-ul care face toate acestea pentru tine.

Pentru a putea salva informatii

Datele clientilor tai sunt printre cele mai importante informatii pe care site-ul tau WordPress le detine, indiferent ca sunt date pentru formularele de contact sau pentru anumite comenzi.

Informatiile se pot altera, in urma unor update-uri sau a unor erori, acestea fiind vitale pentru livrarea anumitor comenzi si pentru a mentine contactul cu cei care te urmaresc online. Sunt modalitatea prin care business-ul tau functioneaza.

In acest caz, un backup pentru site-ul tau este ceea ce ai nevoie pentru a recupera informatiile si pentru a mentine afacerea.

Pentru a salva site-ul

Anumite situatii sau erori pot duce la pierderea site-ului si desi nu dorim sa credem ca acest lucru ni se poate intampla, nu inseamna ca suntem protejati.

In cazul in care sunt probleme cu hosting-ul sau un hacker sparge site-ul, acest lucru poate duce la pierderea site-ului, sau a unor parti importante. Cu un backup al site-ului tau iti poti salva site-ul de situatiile de acest fel.

Daca iti doresti sa inveti programare de la zero, si nu numai, ma poti contacta aici!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s