4 motive sa alegi Ubuntu in loc de Windows

Te intereseaza ce sistem de operare sa alegi pentru dispozitivul tau? Alegerea ta a ramas intre Ubuntu si Windows?

Mereu cand suntem nevoiti sa facem anumite alegeri, intervine partea subiectiva cu o preferinta si partea obiectiva cu o alta preferinta.

Cazul este asemanator si in cazul in care iti alegi sistemul de operare; pe de-o parte fiind ceea ce iti place, iar pe de alta parte luand in considerare strict functionalitatile pe care fiecare sistem le aduce.

In cazul alegerii intre Ubuntu si Windows, fiecare sistem are avantajele si dezavantajele proprii, dar important e sa alegi sistemul care iti indeplineste cat mai multe nevoi. Si totusi, in acest articol iti voi prezenta 4 motive pentru care Ubuntu merita sa fie ales.

Virusi

Una dintre cele mai mari ingrijorari pe care fiecare utilizator al unui dispozitiv si le face, sunt virusii; multi dintre acestia putand sa iti distruga intreg sistemul.

Alegand sa folosesti un sistem de operare Linux, care se afla pe locul al treilea intre cele mai populare sisteme de operare, ai mai putine sanse ca sistemul sa iti fie virusat, tocmai din acest motiv. Creatorii de virusi scriu cei mai multi virusi pentru Windows si Mac.

Ubuntu e gratuit

Pretul pentru orice tip de Ubuntu va fi mereu gratuit; acest lucru fiind posibil datorita programatorilor web care si-au dedicat timpul pentru a crea sistemul.

Software

In ceea ce priveste softul pentru Ubuntu, acesta a fost creat pentru o viteza mai mare a dispozitivului. Iar centrul software-ului ofera posibilitatea de a descarca rapid si usor multe aplicatii care sunt toate gratuite.

Suportul Comunitatii

Ubuntu ofera doua tipuri de suport: cel pentru utilizatori si cel pentru profesionisti; cel din urma fiind posibil pentru cei care il solicita sau pentru cei care doresc sa incorporeze Ubuntu in business-ul lor.

O alta diferenta dintre Ubuntu si Windows este ca Ubuntu a fost dezvoltat de o comunitate; astfel orice problema ai intampina vei primi ajutor rapid si vei putea discuta cu persoana care a dezvoltat o anumita parte cu care tu ai problema si care iti poate oferi cea mai buna solutie.

Daca te intereseaza sa inveti programare web de la zero, si nu numai, ma poti contacta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s