Drupalaton 2016 – Balaton – Hungary

Cunosti evenimentele Drupal? Ai participat la un astfel de eveniment?

Evenimentele de Drupal sunt multiple si in diferite locatii. De data aceasta, intre datele 11-14 august, evenimentul din Ungaria s-a tinut la popularul lac Balaton. Au fost patru zile, in care combinatia dintre natura, relaxare si munca a fost cea mai buna modalitate pentru a incheia saptamana.

Good to know! Aceste evenimente sunt organizate pentru a-ti dezvolta cunostintele despre Drupal si pentru a imparti idei si experiente cu colegi programatori web specializati pe o singura arie sau full stack developers de peste hotare.

Iti recomand sa participi la astfel de evenimente, deoarece IT-ul inseamna evolutie. Acestea se organizeaza de mai bine de 4 ani, timp in care am mai participat la evenimentul de DrupalCamp Transilvania din aprilie, Drupal Camp Cluj Napoca din 2015, Drupal Dev Days de la Szeged din 2014, Drupalcamp 2013 din Tirgu-Mures.

Printre prezentarile din acest eveniment sustinut la Balaton, amintesc:

Working with REST APIs by Pieter Frenssen

In aceasta prezentare, Pieter Frenssen a vorbit despre ceea ce inseamna sa lucrezi cu REST APIs. A inceput prin a clarifica ce este REST si motivele folosirii acestuia; continuand cu ceea ce inseamna sa lucrezi cu REST API, raspunsurile HTTP, precum si ce alegi intre JSON si XML.

Headless Drupal 8 Hands-on Workshop by Ruben Teijeiro

Ruben - Headless Drupal

Ruben a vorbit despre rapiditatea cu care evolueaza lucrurile din IT, si cum partea de front-end se dezvolta cu o viteza mai mare decat Drupal-ul. Fapt care, explica ca avem nevoie de tot mai multe modalitati prin care sa extragem continut de pe un site Drupal, asta daca dorim o integrare usoara.

Progressive Web Apps by Théodore Biadala

In aceasta sesiune s-a explicat termenul de progressive web apps si motivele pentru care sunt cel mai lucru care s-au intamplat in browsere de la aparitia Ajax.

Totodata, s-a vorbit despre modul lor de functionare, precum si ce este un serviceworker si cum poate fi folosit pentru a oferi o performanta imbunatatita si capacitati offline unui site web.

Decoupling Drupal with GraphQL & Relay by Sebastian Siemssen

Aceasta sesiune a fost un workshop in care am invatat cum sa dezvoltam o aplicatie JavaScript solida folosind Drupal. S-au folosit tehnologii ca GraphQL, React si Relay, incepand de la o aplicatie React.

Defensive Programming by Bart Feenstra

Bart Feenstra a vorbit despre cum oricat incerci sistemul de software tot va ceda intr-o zi. Fie din vina noastra a programatorilor web care am uitat sa verificam cum trebuie input-ul, fie din vina altor persoane care folosesc sistemul in modalitati neanticipate de noi.

Sesiunea a explicat conceptul de defensive programming, dar si modalitati de rezolvare si tehnici pentru situatii problematice, dar si pentru a le preveni.

Per total, a fost o experienta cu informatii de ajutor. Nicely done, #Drupalaton!

Reclame

2 gânduri despre „Drupalaton 2016 – Balaton – Hungary”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s