Top 5 Plugin-uri WordPress pentru site-ul web

Detii un site WordPress? Te intereseaza cum iti poti imbunatati site-ul web si care plugin-uri sunt cele mai folositoare?

In mediul online, calitatea unui business se vede in site-ul pe care il detine; acesta fiind ca o carte de vizita si valorificandu-se prin performanta site-ului WordPress.

Performanta unui site web e influentata de anumiti factori, precum viteza, design-ul, functionalitati, securitate si stabilitate. In acest sens, plugin-urile au rolul de a oferi site-urilor WordPress performanta ridicata.

Piata online in ceea ce privesc plugin-urile e variata, incercand sa se indeplineasca cerintele tuturor utilizatorilor. Dar si in acest caz, zicala “ce e prea mult strica” se aplica, in sensul in care, prea multe plugin-uri iti pot afecta site-ul WordPress.

In acest articol, iti voi prezenta cele mai importante 5 plugin-uri WordPress pentru site-ul tau si pentru ca utilizatorii tai sa beneficieze de o cat mai buna experienta online.

Advanced Custom Fields

In cazul in care iti doresti ca o flexibilitate mai mare in ceea ce priveste datele, plugin-ul Advanced Custom Fields poate fi solutia site-ului tau WordPress. Are peste 1 milion de instalari active avand 5 stele.

Acesta iti permite sa atribui campurile la multiple pagini, datele sunt incarcate usor si simplu prin mecanismul API si iti poti alege din gama variata de tipuri de inputuri (imagini, fisiere, text, checkbox, continut flexibil, linkuri, diferite butoane, adevarat si fals, selectare, galerie, alegerea datei, si multe altele). Exista chiar si posibilitatea de a crea si personaliza propriul camp.

Aici poti gasi mai multe informatii despre plugin si chiar sa il descarci.

Regenerate Thumbnails

Regenerate Thumbnails este un plugin care iti permite sa regenerezi thumbnail-urile pentru imaginile tale. Acest plugin este de mare ajutor mai ales in cazurile in care ai schimbat dimensiunile unor poze, sau in cazul in care ai achizitionat o noua tema in care dimensiunile pozelor necesita schimbare.

Regenerate Thumbnails iti permite sa regenerezi aceste thumbnail-uri pentru toate imaginile sau doar pentru anumite imagini, in functie de necesitati.

Plugin-ul este chiar popular, avand peste 1 milion de instalari active si chiar apreciat avand un rating de 4.8 stele.

TinyMCE Advanced

Plugin-ul TinyMCE Advanced e recomandat in cazul in care ai nevoie de mai multe optiuni in Editor. Ca si exemplu, cu acest plugin poti sa adaugi, sa aranjezi, sau sa stergi anumite butoane din meniul de bara. Acesta include 15 plugin-uri care se activeaza sau dezactiveaza in mod automat, in functie de butoanele care sunt alese.

TinyMCE Advanced include urmatoarele caracteristici:

  • Cautare si inlocuire in editor;
  • Suport in crearea si editarea tabelelor;
  • Setare font;
  • Optiuni la inserarea listelor;
  • Si multe altele.

Mai mult, calitatea si importanta acestui plugin se vede in rating, 4.5 stele si cele peste 1 milion de instalari active.

Really Simple CAPTCHA

Really Simple CAPTCHA este un modul CAPTCHA care a fost creat in principal pentru formularele de contact, si in special pentru plugin-ul Contact Form 7. Cu toate acestea, se poate utiliza cu orice plugin, intrucat a fost facut pentru a lucra cu alte plugin-uri.

Cum functioneaza?

Acesta nu foloseste sesiuni PHP pentru stocare, asa cum functioneaza multe alte solutii CAPTCHA, in schimb le stocheaza ca si fisiere temporare. In acest fel, se poate incorpora in WordPress fara sa te intrijorezi de alte probleme care pot sa apara.

In momentul in care generezi un CAPTCHA, plugin-ul Really Simple CAPTCHA creeaza doua fisiere; una fiind un fisier text in care se stocheaza toate raspunsurile corecte si celalalt fisier este un fisier de tip imagine a CAPTCHA.

Really Simple CAPTCHA are peste 1 milion de instalari active avand un rating de 4.3 stele.

NextGEN Gallery

NextGEN Gallery este unul dintre cele mai populare plugin-uri de galerie de poze, fiind in acelasi timp si cel mai popular plugin avand peste 14 milioane de descarcari. Are peste 1 milion de instalari active avand un rating de 3.2 stele.

Functioneaza foarte bine pentru uzul general, dar este si destul de puternic pentru a indeplini cerintele chiar si celor mai exigenti artisti, fotografi sau a celor care lucreaza in imagistica.

Pe partea de back end, plugin-ul ofera un sistem de management complet cu multiple optiuni precum importare meta date, editare thumbnail-uri, adaugare/stergere/rearanjare imagini, si multe altele.

In ceea ce priveste front end-ul, versiunea gratuita a plugin-ului este prevazuta cu 2 stiluri de album, precum si 2 stiluri de display/ afisaje.

Daca iti doresti sa inveti sa devii programator WordPress, sa inveti cum se creeaza plugin-uri, dar si cum sa le folosesti, alaturat gasesti datele mele de contact.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s