Cum recunosti un programator web incepator?

Inceputurile de cariera sunt mereu mai dificile si necesita multa munca, dar sunt si pline de speranta. Motiv pentru care o mare parte dintre cei care sunt programatori web incepatori cred ca sunt capabili si de task-uri mai complicate.

Daca esti angajator sau ai nevoie de cineva care sa te ajute cu un proiect in programarea web, in acest articol iti voi prezenta un ghid despre cum poti sa recunosti un programator web incepator pentru ca tu sa iei cea mai buna decizie.

Intrebari ipotetice

Ca si orice alta decizie exista avantaje si dezavantaje, iar aceasta situatie se aplica si in cazul intrebarilor ipotetice. Oamenii au instinctul de supravietuire, prin urmare atunci cand li se adreseaza intrebari ipotetice, au tendinta de a raspunde asa cum crede ca ar dori interlocutorul sa auda, si nu cum sunt lucrurile.

Asadar, poti adresa intrebari ipotetice pentru a recunoaste un programator web incepator, doar sa acorzi atentie atat limbajului verbal cat si celui nonverbal. O situatie ipotetica ar putea fi urmatoarea: Sa-si imagineze ca a lucrat pe un cod timp de o saptamana (40 ore) si datorita unor limitari ale sistemului nu a reusit sa faca niciun test asupra codului incomplet, avand impresia ca este gata si ca poate incepe testul. Cate ore mai sunt necesare pentru testare si reparare a codului pana ajunge la o calitate superioara?

Urmareste-i reactia, iar in cazul unui programator web incepator, vei vedea ca iti va estima un raspuns de o ora sau doua. In schimb, e nevoie de multa experienta pentru a realiza exact cat timp e necesar pentru a face ceva de calitate.

Spuneam anterior, ca pe langa limbajul verbal cel nonverbal are la fel de multa importanta. Urmareste sa vezi daca face pauze pentru a gandi, daca se agita si se misca mainile prea mult, daca isi explica motivele. Pauzele pentru a gandi arata ca persoana se gandeste si ca nu a venit cu un raspuns pregatit. Gesturile excesive ale unui candidat pot sa insemne ca are emotii, dar si ca nu spune adevarul. Iar explicarea motivelor arata ca stie despre ce vorbeste.

Numarul de linii de cod nu afecteaza calitatea codului

E bine de stiut ca numarul de linii de cod nu garanteaza sau afecteaza calitatea codului. Sunt situatii in care mai putine linii de cod inseamna mai multa eficienta, dar de asemenea exista posibilitatea ca numarul mai mic de linii de cod sa foloseasca mai multe resurse. Astfel in functie de task-urile tale e indicat sa gasesti balanta intre aceste doua situatii.

Un programator web cu experienta va sti cu siguranta fiecare termen si tehnologie ce inseamna, precum si cum sa faca diferenta intre un cod scurt si un cod bun.

In schimb, un programator web incepator va fi inca confuz asupra unor termeni si e o probabilitate mare sa nu cunoasa diferenta dintre un cod bun si unul scurt. Pentru a-i verifica cunostintele poti sa il rogi sa scrie un anumit cod sau sa citeasca anumite coduri.

Sindromul impostorului

Majoritatea persoanelor la inceput de cariera nu vor sa arate ca sunt necunoscatori in domeniul in care activeaza, motiv pentru care actioneaza ca si cum stiu tot. E cazul si programatorilor web incepatori care nu pun intrebari, nu cer clarificari, care nu au dubii crezand ca acest lucru va arata siguranta si experienta.

Insa, programatorii web cu experienta cunosc ce inseamna greseala si ce repercusiuni atrage, de aceea acestia nu au nicio problema in a pune intrebari si in a verifica munca lor.

Nu realizeaza backup-uri, version control si mentenanta

Scrierea codurilor este un maraton, de aceea multi programatori web incepatori uita sa faca backup-uri, mentenanta sau version control asupra muncii lor.

In cazul programatorilor web cu experienta, acestia stiu ca oricand computerul sau laptopul pe care lucrezi se poate strica, motiv pentru care e recomandat sa ai grija de munca pe care o depui. Nu e in joc doar munca care ar trebui refacuta in cazul in care nu se poate recupera, dar ai in vedere un deadline care trebuie respectat.

In concluzie, e dificil sa gasesti un job ca si programator web incepator, dar e o lupta grea si in cazul angajatorilor sa isi gaseasca candidatii buni dispusi la eforturile pe care domeniul le cere.

Daca iti doresti sa inveti programare web de la zero, sau sa inveti anumite tehnologii pe care nu le stapanesti, alaturat gasesti datele mele de contact!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s