A executa sau a evolua in IT?

Cariera si munca pe care o depunem pentru a ajunge unde dorim, mai mult decat vointa si daruire, necesita timpul nostru. Din acest motiv, calea profesionala pe care o alegem e de preferat sa fie o activitate pe care sa o executam cu placere si in care sa ne dorim sa evoluam.

In fiecare domeniu, exista doua tipuri de angajati: cei care doar executa sarcinile fara prea multa implicare in activitati si cel de-al doilea tip care se implica mai mult, care vin cu idei, cei care isi doresc sa evolueze si in cele din urma reusesc.

Intr-un domeniu atat de competitiv si schimbator ca si IT-ul care este calea cea mai buna de urmat? Raspunsul depinde de dorintele tale si de ceea ce esti dispus/a sa faci. Sigur, cu totii ne dorim balanta intre viata profesionala si cea personala, dar cine spune ca nu se poate?

A executa in IT

Atat executia cat si evolutia in IT are avantajele si dezavantajele proprii. Cand vine vorba de a executa, persoanele obisnuite in acest stadiu se pot confrunta cu plictiseala, datorita task-urilor repetitive.

Pe langa toate acestea, e posibil ca si partea salariala sa ramana la acelasi nivel, deoarece angajatorii vor sa vada persoane implicate si dedicate in munca pe care o depun.

A evolua in IT

Evolutia atat in IT cat si in alte domenii, presupune sacrificii, dar aduce si multe beneficii. Sacrificiile vor consta in alocarea unui timp prelungit pentru viata profesionala in detrimentrul celei personale, va insemna ca pe langa timp sa adaugi invatare, rabdare, curiozitate si initiativa.

Toate acestea pentru ca tu sa fii la curent cu cele mai noi tehnologii si pentru a intelege cum functioneaza, astfel incat evolutia sa fie posibila. Iar evolutia iti va aduce o pozitie mai sus, implinire profesionala si siguranta materiala.

Fiecare avem liberul arbitru, motiv pentru care avem dreptul de a lua decizii fara a fi nevoie de justificari ulterioare. In schimb, e indicat sa iei decizii care sa te multumeasca; de preferat pe termen lung.

Daca iti doresti sa inveti programare web de la zero, si nu numai, gasesti alaturat datele mele pentru a ma contacta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s