Programator Web Junior: Cum ma pregatesc pentru interviu?

Fiecare interviu este diferit, deoarece fiecare recruiter are modul sau propriu de a-si recruta candidatii si desigur fiecare candidat este unic in felul lui. Motiv pentru care o solutie magica in a fi candidatul ales nu exista.

In schimb, exista cateva lucruri de care e recomandat sa tii seama si sa le aplici pentru a castiga puncte in plus in interviul tau ca si programator web junior.

Cunostinte tehnice

Cand vine vorba despre un interviu pentru un post de programator web junior, o mare importanta ii sunt acordate cunostintelor tehnice, pe care ar fi bine sa le detii pana in acel moment.

Acestea ar trebui sa includa:

  • Abilitatea de a gasi si rezolva anumite probleme;
  • Notiuni de baza: PHP, JavaScript, jQuery;
  • Conceptele de OOPS ar trebui sa fie clare;
  • Database keys;
  • Normalization;
  • MySQL Queries;
  • Functiile datelor, sortare, siruri (array, string, date functions).

Pune competentetele tehnice deoparte si focuseaza-te pe abilitatile personale

Intr-adevar, pentru un post de programator web junior sunt importante competentele tale tehnice, deoarece fara ele cu siguranta nu ar exista interviul. Insa, pe langa acestea sunt cateva trucuri de care te poti folosi.

Din punct de vedere tehnic, ti-ai impresionat recruiterul. Acum ce urmeaza? Deoarece tu nu esti doar o persoana tehnica, va fi necesar sa te gandesti si la alte abilitati personale de care te poti folosi. Acestea pot include abilitatile bune de comunicare si disponibilitatea ta pentru a invata, a progresa.

Un alt aspect ar fi cel de a cunoaste informatii despre compania la care ai interviu. Acest lucru arata ca iti pasa nu doar de job-ul pe care il ai, dar si de mediul in care vei lucra.

Regula de aur: Spune mereu adevarul!

Sa presupunem ca recruiterul iti pune o intrebare tehnica sau non-tehnica la care tu nu stii raspunsul. Alege sa spui adevarul, ca nu stii, dar ca esti dispus/a spre invatare si ca iti doresti acest lucru.

Interviul presupune cunoastere, atat din partea recruiterului, cat si din partea ta. Motiv pentru care sinceritatea e factorul cel mai important din momentul in care iti pregatesti CV-ul. Pentru ca in cazul in care, desi poate esti candidatul pe care il cauta, daca esti prins mintind, cu siguranta sansele tale de angajare vor fi nule.

Good to know! Pe langa toate acestea, un aspect la fel de important e cel fizic, aspectul. Asta nu inseamna ca trebuie sa pozezi ca fiind ceva ce nu esti, ci doar sa ai un aspect ingrijit. Acest lucru denota atat respect pentru tine, cat si pentru recruiterul si compania la care ai interviul.

Daca iti doresti sa inveti programare web de la zero, sau ce alte notiuni ar fi de preferat sa ai pentru un interviu, alaturat gasesti datele mele de contact!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s