Invata continuu in IT

Cu siguranta cunosti zicala “omul cat traieste invata”, iar aceasta nu se refera doar la viata personala, in schimb e indicat sa se aplice si in viata profesionala. Cu totii spunem ca vrem salarii mai mari, sa avansam in anumite pozitii, sa ajungem mai sus.

Progresul inseamna cunoastere, iar pentru a cunoaste ceva e necesar sa inveti. Mediul in care traim e intr-o dezvoltare continua, iar daca tu nu inveti continuu cum vei tine pasul? Invatarea nu inseamna doar perioada scolara si universitara; fiind un proces care se deruleaza pe parcursul intregii vieti.

Invatare continua individuala

Totul incepe cu tine si de la tine. Iti doresti sa avansezi pe o pozitie mai inalta? Iti doresti ca echipa cu care lucrezi sa fie mai eficienta? Iti doresti sa fii expert? Invata, invata, invata!

In IT, aceasta invatare si dezvoltare e aproape obligatorie, intrucat IT-ul e unul din domeniile cu cele mai mari schimbari. Asadar, pentru a tine pasul cu mediul tehnologiei va fi necesar sa inveti ce noutati apar. Poti sa realizezi procesul de invatare prin training-uri, workshop-uri, citit bloguri, stiri, carti din domeniu, sau prin discutii cu cei experti.

Invatare continua in echipa si organizatie

Invatarea continua o faci in primul rand pentru tine, pentru ca iti doresti sa fii mai bun in domeniul in care lucrezi. Dar o poti face si impreuna cu echipa in care lucrezi, pentru cresterea eficacitatii muncii voastre si in cele din urma si pentru dezvoltarea companiei in care va desfasurati activitatea.

Invatarea continua in IT, dar si in alte domenii sta in primul rand in acceptarea si intelegerea schimbarilor. E nevoie de constientizarea faptului ca lucrurile evolueaza cu sau fara noi. Gandeste-te doar acum 2-3 ani ce diferit stateau lucrurile, mai ales in IT, si cum continua sa se modifice. Ca si persoana de IT daca nu tii pasul, avansarea in cariera e imposibila. Mai mult, vei evita si munca repetitiva, plictiseala, in schimb vei castiga un sentiment de contributie la schimbare.

Daca iti doresti sa inveti programare de la zero, sau iti doresti sa inveti anumite tehnologii pe care nu le stapanesti, ma poti contacta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s