Munca in echipa la companii IT

Munca in echipa e o competenta pe care majoritatea angajatorilor o cauta in angajatii lor. Conform lui Henry David Thoreau,un filosof american, munca in echipa inseamna “Sa formezi o echipa este doar inceputul, sa ramai impreuna este progresul, sa lucrezi impreuna este succesul!”.

Lucrurile sunt identice si in companiile IT; munca in echipa fiind o necesitate pentru a duce anumite proiecte la bun sfarsit. Iar pentru ca acest sistem sa functioneze e nevoie ca echipa sa fie formata din persoane cu scop comun si trasaturi complementare.

Munca in echipa aduce avantaje atat companiilor, cat si celor care fac parte din grup. Echipa este alcatuita din minim doua persoane, un loc unde creativitatea, increderea, invatarea, precum si alte avantaje sunt prezente.

Creaza incredere

Pentru ca munca in echipa sa fie eficienta e nevoie de incredere, atat in propria persoana cat si in ceilalti membrii ai echipei. Procesul de castigare a increderii poate fi mai indelungat, dar cu siguranta e necesar pentru ca echipa sa functioneze.

Sentimentul de incredere in echipa cu care lucrezi aduce si un sentiment de siguranta, un loc unde fiecare membru isi poate expune ideile cu incredere si un loc in care se motiveaza unul pe celalalt. Sigur, pentru ca aceste sentimente sa fie posibile, comunicarea e cheia pentru munca in echipa.

Incurajeaza invatarea si creativitatea

Prin munca in echipa, membrii sunt incurajati in invatare si in creativitate. Deoarece proiectul la care lucrati e acelasi, membrii echipei au fiecare idei proprii si viziune proprie. Astfel daca tu vezi trei solutii pentru o problema, fiecare din coechiperi poate sa aibe o idee in plus fata de tine. In acest fel, fiecare va dezvoltati creativitatea, in timp ce invatati lucruri noi.

Se spune despre domeniul IT ca persoanele din aceasta bransa sunt persoane care prefera sa lucreze individual. In schimb, chiar si in companiile IT, munca in echipa este tot mai intalnita. Sigur ca, fiecare programator are modul propriu in care isi scrie codurile, dar orice perspectiva noua poate fi in avantajul echipei si al proiectului. Mai mult, prin acest proces vei deveni si un programator mai bun.

Daca te intereseaza domeniul programarii si iti doresti sa inveti, ma poti contacta aici!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s