CV-ul in IT: Cum il pregatesc pentru un post ca si programator junior?

Cauti informatii despre cum sa iti construiesti CV-ul pentru un post ca si programator junior?

CV-ul e primul contact pe care angajatorii il au cu tine, prima modalitate prin care ajung sa te cunoasca intr-o oarecare masura. De aceea, CV-ul e bine sa fie completat intr-o masura cat mai mare, acoperind toate informatiile care demonstreaza abilitatile si cunostintele pe care le stapanesti si nu facut la repezeala.

In orice CV, pe langa informatiile pe care le descrii, modul in care expui aceste informatii, precum si modul in care alegi sa iti aranjezi CV-ul e la fel de important.

Regula de aur: Spune mereu adevarul!

Indiferent de postul pentru care doresti sa aplici, CV-ul trebuie sa releve adevarul experientei tale. Intr-adevar e important modul in care alegi sa expui experienta si cunostintele pe care le ai, dar daca un amanunt, fie el si cat de mic, nu e adevarat, recruiterul, cu siguranta va descoperi acest lucru. Iar daca vei fi prins cu minciuna, sansele tale pentru a fi angajat vor fi nule.

Daca esti la inceput de drum si crezi ca experienta si abilitatile pe care le ai nu sunt la nivelul pe care l-ai dori, poti sa alegi sinceritatea, spunand ca esti constient/a de aceasta parte, dar ca iti doresti sa te dezvolti si sa inveti si ca iti vei da silinta pentru reusita.

Adauga personalitate CV-ului tau

CV-ul iti spune povestea, motiv pentru care modul in care alegi sa aranjezi formatul CV-ului e la fel de important. Formatul ar fi bine sa releve o nuanta personala si nu un copy-paste a ceea ce ai vazut pe internet.

Mai mult, design-ul/ formatul ar fi de preferat sa fie ca cel a unui site web, usor de citit si de parcurs. Gandeste-te ca intr-un proces de recrutare, pe langa tine, s-ar putea sa fie, cel putin, inca cateva zeci de candidati pentru postul disponibil. Acest lucru inseamna ca majoritatea recruiterilor iti vor scana CV-ul, iar pentru a fi selectat va fi nevoie sa iesi in evidenta.

Evita robotizarea

Chiar daca, in acest vorbim despre CV-ul unui programator, evita sa pari un robot. Intr-adevar, intr-un CV IT balanta se indreapta spre candidatul cu cele mai bune cunostinte tehnice si experienta care sa sustina acest lucru.

Daca aplici pentru un post de programator junior, pe langa CV incearca sa iti construiesti un portofoliu, pentru a evidentia ca esti persoana care are ambitia sa puna in practica cunostintele tehnice pe care le stapaneste.

Sau, fiind un IT-ist poti incerca sa folosesti cunostintele din domeniu pe care le ai, pentru a crea CV-ul tau cat de creativ posibil, mai ales ca acum sunt in trend CV-urile video sau cele sub forma unui joc, site web, etc.

PS: Exemplul din link il poti folosi ca si inspiratie.

Daca te intereseaza sa inveti programare de la zero, si nu numai, alaturat gasesti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s