Am invatat HTML, CSS, PHP. Cum gasesc un job, daca nu am experienta?

Te intereseaza cum anume iti poti gasi job ca si programator? Ai cunostintele, dar nu ai experienta?

O provocare des intalnita azi, consta in cautarea locului de munca pe domeniul informatiilor invatate. Mai mult decat cautarea in sine, e gasirea job-ului, in care ambele parti, atat viitorul angajat cat si angajatorul sa fie multumiti.

Provocarea creste intrucat cerintele angajatorilor, dar uneori si a viitorilor angajati sunt destul de mari pentru un post entry-level. Si atunci ce poti sa faci?

Aplica la internship-uri

Multe companii organizeaza tot mai des internship-uri in cadrul organizatiei lor, pe diferite domenii si pe diferite perioade de timp. Unele dintre acestea sunt platite, iar altele sunt pe baza de voluntariat.

Si de ce ai aplica la un internship in programare? Indiferent de tipul internship-ului, iti recomand sa aplici si sa accepti sa participi la el. In acest fel, vei fi parte din compania respectiva, vei avea cum anume se executa anumite sarcini, prin urmare vei castiga experienta.

Internship-ul arata foarte bine in CV-ul tau. Arata ca esti dispus/a sa inveti, sa faci sacrificii pentru scopul tau. Orice angajator vede internship-ul ca pe o experienta reala de munca.

Mai mult, pe intreaga durata a internship-ului munca iti va fi urmarita, ceea ce iti da sansa ca la final sa fii angajat in companie pe un post de junior web developer.

Chiar daca practica e platita sau nu, e posibil sa fie nevoie sa treci printr-un interviu, deoarece locurile sunt limitate, iar angajatorii vor sa aibe in echipa acei programatori care chiar isi doresc acest lucru. Daca doresti sa afli cum te poti pregati pentru un interviu, iti stau la dispozitie.

Foloseste timpul tau liber la potential maxim

Daca ai invatat HTML, CSS, PHP si alte tehnologii, inseamna ca deja stii intr-o mare masura ce inseamna sa fii programator si intelegi mecanismul de construire a site-urilor web.

Pentru a mai castiga experienta, poti sa construiesti site-uri web in timpul tau liber. Le poti construi pentru tine, pentru un prieten, sau pentru o cunostinta. Astfel, vei avea ce sa pui in portofoliul tau.

Mai mult, doar facand anumite sarcini le vei putea intelege mai bine, vei stii cum sa gestionezi anumite probleme pe care le poti intampina in programare.

Daca iti doresti sa inveti programare de la zero, vrei sa inveti alte tehnologii fata de cele pe care le cunosti, sau vrei sa stii cum sa te pregatesti pentru un interviu de programator, ma poti contacta aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s