Lenea si programarea: Un duo care functioneaza

Iti place comoditatea? Te intrebi daca lenea si programarea functioneaza impreuna?

“Aleg o persoana lenesa sa faca o munca dificila. Deoarece o persoana comoda va gasi o metoda usoara pentru a executa sarcina.” – a spus Bill Gates.

Sigur ca o persoana cu mai putina vointa pentru anumite sarcini va gasi cele mai usoare metode pentru a face ceea ce e necesar.

Lenea in programare nu are o conotatie negativa. De fapt, aceasta caracteristica ii ajuta pe programatori sa fie buni strategi, prin urmare sa salveze timp in a face un lucru de doua ori.

Paradox, si totusi lucrurile merg in directia buna

Cine ar fi crezut ca o caracteristica precum comoditatea poate fi vazuta chiar ca si un avantaj? Sigur nu eu… In drumul spre o cariera de succes mereu se spune ca trebuie sa ai ambitie si sa muncesti din greu.

Desigur, asta nu inseamna o lene continua. Pana sa poti sa fii de comod/a tot va fi necesar sa muncesti pentru a invata ceea ce inseamna programarea. Mai mult, cautarea job-ului dupa acumularea cunostintelor poate fi plina de provocari.

Totusi, pentru cineva care deja cunoaste domeniul, aceasta trasatura ii poate fi de ajutor, in sensul in care va evita sa scrie un cod repetitiv, monoton, prevenind astfel si redundanta.

Creativitate prin lene

Dupa cum spunea si Bill Gates, persoana lenesa va cauta metode simple pentru a-si duce sarcina la bun sfarsit. Iar uneori pentru a gasi metoda simpla si rapida necesita creativitate.

Ideea de comoditate in programare e chiar incurajata. Urmand expresia “ce e prea mult strica”, prea multa munca poate atrage niste rezultate negative asupra productivitatii unui programator. Munca excesiva inseamna oboseala acumulata, toate putand sa duca la decizii care avantajeaza pe nimeni.

Rezolvarea situatiilor neplacute

O persoana lenesa e si o persoana calma. In cazul in care computerul se intampla sa functioneze la o viteza mai mica, sau intervine o problema cu unul din clienti sau colegi, un programator comod va ramane calm si va gasi o solutie de rezolvare a problemelor.

In schimb, un programator agitat nu va gasi rabdarea la fel de rapid pentru gestionarea problemelor, sau va lua decizii pripite in momente neprielnice. Gestionarea emotiilor e un factor important si in acest domeniu.

Daca iti place viata mai linistita si vrei sa inveti programare, gasesti aici datele mele de contact!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s