Ce pot sa devin profesional studiind IT?

Iti doresti sa afli ce poti sa devii studiind IT?

IT e in momentul de fata domeniul care ne schimba cel mai mult, de la felul in care facem business pana la modul in care traim. Totul apartine acum erei tehnologice. Prin urmare, e si domeniul care e mereu in crestere si in care se cauta neincetat persoane calificate.

Fiind intr-o extindere continua, competivitatea creste in IT. Atat angajatorii cat si angajatii au mai multe asteptari; asteptari in ceea ce priveste partea financiara dar si a cunostintelor si oportunitatilor care se ivesc. Motiv pentru care, e important sa iti cunosti obiectivele profesionale, astfel vei stii ce abilitati ar fi indicat sa iti dezvolti.

In acest sens, in articolul de azi iti voi prezenta ce posturi poti sa ocupi ca si IT-ist si ce presupune fiecare:

Administrator Baze de Date

Rolul unui administrator baze de date este acela de a organiza si coordona datele unei companii. Prin urmare, se asigura ca datele din business sunt corecte, securizate si disponibile.

Baza de date a unei companii e baza business-ului, intrucat prin acele date se fac platile, vanzarile si restul proceselor.

Administrator Retea

Cei care lucreaza ca si administratori retea coordoneaza sistemele de comunicatii si retea prin: instalare, coordonare, suport. Acestia mentin si implementeaza caile de rezolvare a problemelor ce pot aparea in retea si asigura securitatea retelei precum si performanta acesteia.

Programator/ Web developer

Ca si programator vei construi atat site-uri web cat si aplicatii pentru anumite site-uri. Acest lucru inseamna ca va fi necesar sa ai cunostinte foarte bune de HTML, CSS, JavaScript, PHP, precum si alte tehnologii, in functie de sarcinile tale.

Programator aplicatii mobile

Programatorii aplicatiilor mobile creeaza softul pentru telefoanele mobile: vei alege sistemul de operare al telefonului, iar in functie de acesta vei creea programele necesare folosind limbaje de programare precum Objective C (Apple), C++ (Symbian), C# (Windows Mobile) si Java (Blackberry si Android).

Programator interfata utilizator/ User Interface Developer

Acestia sunt numiti si programatori UI (acronim pentru user interface). Ca si programator UI va fi necesar sa stii sa combini psihologia cu designul si cu programarea. Rolul muncii tale va fi de a crea interfata care sa se comporte asa cum utilizatorii se asteapta sa functioneze.

Designer grafica

Cei care lucreaza ca si deigneri grafica trebuie sa isi foloseasca atat cunostintele tehnologice, dar si cele creative pentru a construi grafice (postere, poze, fundal, sigle, etc) pentru a putea transmite un mesaj.

Designer jocuri video

Designerul de jocuri video, dupa cum ii spune si numele, creeaza jocuri. Abilitatile necesare includ: pasiunea pentru jocuri video, creativitate si cunostinte tehnice.

Tehnician IT/ IT Help Desk Technician

Un tehnician IT ofera suport tehnic persoanelor care folosesc un computer. Acestia pot sa ofere asistenta atat pe partea hardware, cat si cea software a unui computer.

Specialist securitate IT

Specialistii in securitate IT sunt persoanele care se asigura ca sistemele de informatie a unei companii sunt securizate; fiind tot mai crescuta rata amenintarilor cibernetice.

Tehnician informatii sanatate

Ca si tehnician informatii sanatate vei coordona si asigura datele electronice ale pacientilor. Prin urmare, te vei folosi de anumite programe si tehnici administrative pentru a vedea daca fisele medicale ale pacientilor sunt securizate, complete, accesibile si corecte.

Inginer software

Un inginer software construieste aplicatii si sisteme pentru computer. Aceasta munca include atat creearea dar si imbunatatirea programelor pe care le folosim zilnic: retele sociale, aplicatii pentru business, sisteme de operare si controlul sistemelor de retea.

Proiectant AutoCAD

AutoCAD este un program pentru proiectanti si arhitecti. Proiectantii AutoCAD fac un plan tehnic pentru anumite structuri sau produse.

Analist sisteme IT

Ca si analist sisteme IT va fi necesar sa ai o viziune de ansamblu a tot ce inseamna IT intr-o companie. Rolul tau este acela de a identifica si recomanda strategii pentru reducerea costurilor, cresterea productivitatii, precum si alte teluri de business ale companiei.

Manager IT

Managerii din orice domeniu conduc o echipa, sau un departament. Situatia este aceeasi si pentru managerii IT, care trebuie sa coordoneze echipa de IT, dar se si asigura ca totul functioneaza dupa standardele companiei.

Manager IT Proiect

Dupa cum ii spune si numele, ca si manager IT de proiect, vei coordona si superviza un anumit proiect tehnologic. Acest proiect poate consta in actualizarea unor sisteme, dar si in implementarea unor tehnologii.

Ofiter sef al informatiilor

IT-istii care lucreaza ca si ofiteri sefi ai informatiilor sunt responsabili pentru directia tehnica a companiei. Ofiterul sef seteaza si se asigura ca telurile companiei in ceea ce priveste partea tehnologica sunt indeplinite.

Data scientist

Data scientist are rolul de a analiza informatiile de business. Ca si sarcini au de analizat si de extras informatii precum: social media, tranzactiile clientilor, numarul de click-uri si logari, dar si locatia acestora. Fac toate acestea pentru a putea vedea directia companiei si ce anume se poate imbunatati.

Computer scientist

Un IT-ist in acest subdomeniu cerceteaza si creeaza tehnologii noi. Cei care au lucrat in acest domeniu, sunt cei care au dezvoltat Java, P2P (peer-to-peer), modalitatea de debugging, limbaje de programare, etc.

Inginer computer hardware

Inginerii hardware sunt cei care proiecteaza si construiesc sistemele unui computer: procesoare, tastaturi, microcipuri, imprimante, etc.

Arhitect retea

Ca si arhitect retea vei planifica si vei proiecta retelele unui computer, in functie de nevoile companiei; astfel incat aceasta sa fie securizata si eficienta.

Creator animatii computerizate

Creatorii de animatii computerizate construiesc efecte vizuale si grafice mobile pentru aplicatii mobile, filme, jocuri video, televiziuni si site-uri web.

Daca iti doresti sa inveti programare de la zero, si nu numai, alaturat gasesti datele mele de contact.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s