Programator web in 5 pasi – partea a 2-a

Intr-un articol precedent am prezentat primii 5 pasi pe care ar fi bine sa ii urmezi daca iti doresti o cariera ca si programator web. Dar, drumul spre o astfel de cariera e ceva mai lung, care necesita in primul rand, implicarea ta la un nivel cat mai ridicat.

In acest articol, voi prezenta urmatorii pasi care necesita sa fie parcursi de viitorii programatori, indiferent de segmentul programarii din care vor sa faca parte.

Bazele in programare web

In orice domeniu doresti sa activezi e necesar sa cunosti bazele pentru ca mai apoi sa poti avansa in cunostinte. Avand fundatia in domeniu, vei stii de unde sa incepi sa te dezvolti.

In ceea ce priveste programarea, baza sta in HTML si CSS: HTML pentru a crea structura paginii, iar CSS pentru a controla design-ul si schema site-ului web. Odata ce inveti de la zero atat HTML cat si CSS poti intelege cum se construiesc site-urile web, iar ulterior vei putea sa te joci cu alte caracteristici si tehnologii.

Cerceteaza!

Cunosti expresia “Curiosity killed the cat” sau in traducere “Curiozitatea a omorat pisica”? In acest caz, curiozitatea e chiar incurajata. Acea curiozitate care te face sa iti cauti pe cont proriu raspunsurile: pe forumuri, site-uri web, persoane din domeniu, iar ulterior din propriile greseli.

Ca si programator web, va trebui sa stii cum sa iti cauti informatiile de care ai nevoie, care informatii sunt corecte si care nu. Asta deoarece nu e necesar sa inveti limbajele si tehnologiile pe de rost, dar macar sa stii ce presupune fiecare pentru a stii cum sa iti cauti raspunsurile de care ai nevoie.

Cercetarea o poti folosi si pentru a-ti reactualiza cunostintele pe care le ai. Sa fii programator web inseamna sa poti sa te dezvolti continuu, deoarece e un domeniu intr-o continua crestere si schimbare.

Invata sa gandesti ca un programator web

A fi programator web inseamna sa poti mereu sa testezi ceea ce faci pentru a te asigura ca lucrurile merg pe fagasul normal. Sa stii ca nu e gresit sa copiezi scripturi deja existente sau sa te folosesti framework-uri, doar sa poti sa le adaptezi toate cerintelor site-ului web pe care il construiesti.

De asemenea, prima incercare s-ar putea sa nu fie tot timpul cea mai reusita, asadar va fi necesar sa iti reconfigurezi planul initial.

Daca iti doresti sa inveti programare de la zero, alaturat gasesti datele mele de contact. De asemenea, aici poti sa observi care e structura cursului, dar care in final va fi personalizat nevoilor tale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s