Ce limbaje si frameworkuri ar fi bine sa inveti in 2016

Fiecare an aduce noutati pentru fiecare domeniu. Si nu numai… La inceput de fiecare an ne setam niste target-uri atat profesionale cat si personale pe care dorim sa le atingem.

Fie ca esti programator  web de mai mult timp, sau esti la inceput de drum, e indicat sa cunosti tendintele din fiecare an. Astfel, vei putea sa te pregatesti din timp, iar clientii tai cu siguranta vor aprecia devotamentul si munca ta.

PHP 7

Desi PHP 7 a aparut pe la mijlocul anului trecut, ramane inca printre limbajele pe care ar fi bine sa le inveti in acest an. Noua versiune e mult imbunatatita, aducand multe caracteristici noi, viteza mai mare, precum si rezolvarea unor probleme mai vechi.

Specificand viteza, la PHP 7 aceasta e de doua ori mai mare decat la PHP 5.6, ceea ce imbunatateste performanta si usureaza munca aplicatiilor web dar si a sistemelor CMS precum Drupal si WordPress.

Recomand: Invata PHP

Python 3.5

La fel ca si PHP 7 si Python 3.5 a aparut in anul 2015, dar care ramane de invatat in acest an. Versiune aduce multe noi caracteristici: indicii de scriere si Asyncio.

Se pare ca Python 3 aduce in sfarsit popularitatea pe care o merita, asa ca acesta e timpul potrivit pentru a invata cum merg lucrurile cu acest limbaj.

Angular.js

Angular.js este un framework JavaScript menit pentru companiile mari. Versiunea noua a Angular a aparut anul trecut, facand o schimbare completa fata de versiunea Angular 1.

Deoarece Angular 2 va deveni frameworkul dedicat companiilor mari, cu siguranta cunoasterea acestuia iti va imbunatati CV-ul.

Polymer 1.0

Framework-ul Polymer a fost lansat in Mai 2015. E bazat pe componente web, acestea fiind standardul pentru pachete CSS, HTML, JavaScript in widget-uri separate care pot fi importante in aplicatiile web.

Pana in acest moment, Componentele Web au fost suportate doar de Opera si Chrome, dar cu Polymer ai acces la toate.

Daca iti doresti sa inveti anumite limbaje, framework-uri, sau programare de la zero, alaturat gasesti datele mele de contact.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s