Pot sa invat programare singur/a?

Te gandesti daca e posibil sa inveti programare pe cont propriu?

Probabil ai auzit si tu zicala “Nimic nu e imposibil” rostita de oameni celebri si nu numai. Intr-adevar nimic nu e imposibil atunci cand iti doresti acel lucru si muncesti pentru a-l obtine.

Orice domeniu ai alege sa inveti e bine sa stii sa fii autodidact, sa stii unde sa cauti informatiile de care ai nevoie. In cazul programarii, e de apreciat si aceasta atitudine, doar ca e nevoie de mult mai mult. O activitate invata de la zero inseamna multe necunoscute, astfel vei avea nevoie de cineva care sa te indrume.

Invata cu un trainer

Sigur ca, sunt anumite informatii, cum ar fi cele de baza le poti invata pe cont propriu. Dar, programarea e intr-o continua miscare si schimbare, de la o luna la alta apar tehnici noi, iar ca si programator e necesar sa fii la curent cu toate.

Invatand cu un trainer vei gasi explicatii despre cum functioneaza fiecare tehnologie si fiecare parte din programare. Vei incepe cu sarcini simple de baza, iar mai apoi vei continua cu cele avansate. De asemenea, vei economisi mult timp.

Timpul de invatare pentru tehnologii precum HTML, CSS, JavaScript, PHP, jQuery, MySQL precum si altele e estimat la 2 ani. In timp ce tu inveti baza tehnologiilor deja existente, apar multe altele noi. Iar pentru a fi un candidat valoros e necesar sa stii mai mult decat notiunile de baza. Mai mult, e indicat sa stii mai multe.

In schimb, un expert in domeniu va stii cum sa structureze curicula pentru ca tu sa inveti cat mai repede posibil. Totodata, invatand si cu un trainer va trebui sa iti asumi aceasta decizie si sa respecti termenul sarcinilor primite, inseamnand sa aloci cat de mult timp posibil pentru a studia.

“Sunt programator pentru ca am creat un site web”

Am auzit deseori aceasta fraza, dar lucrurile nu sunt chiar asa. Intr-adevar, daca ai creat un site web, indiferent de marimea lui, esti pe drumul pentru a deveni programator. Dar programarea inseamna mult mai mult de atat.

Pentru a fi programator vei fi nevoit sa fii foarte bun in mai multe tehnologii. Mai mult, dezvoltarea continua e cheia pentru orice domeniu: sa fii mereu dispus sa te auto-depasesti, sa inveti, sa reactualizezi informatiile dobandite.

A fi programator inseamna sa creezi multe site-uri web, sa mergi la conferinte si intalniri in domeniu, sa citesti multe bloguri si carti si sa experimentezi o varietate de tehnologii si tool-uri.

“Imi voi gasi un job dupa ce invat programarea?”

Nimic din ceea ce alegi sa faci nu atrage siguranta, aproape totul depinde de tine. Asadar, nici terminarea unor cursuri in programare nu garanteaza neaparat un loc de munca in domeniu.

In schimb, daca te implici si media evaluarii tale finale e una ridicata, cu siguranta vei primi recomandari. De asemenea, iti recomand sa fii serios/oasa in ceaa ce priveste procesul tau de recrutare.

Daca ai fost contact/a de angajatori, du-te la interviuri si incearca sa ai rabdare. Un proces de recrutare dureaza, precum si evaluarea cunostintelor tale.

Intr-un articol anterior, poti citi mai multe despre ceea ce inseamna sa iti gasesti un loc de munca ca si programator.

In concluzie, iti recomand sa imbini invatarea pe cont propriu cu invatarea programarii sub indrumarea unui trainer. Citeste si fa ceea ce poti singur/a, dar in acelasi timp vei avea nevoie de cineva care cunoaste domeniul si iti poate explica si arata ceea ce nu stii.

Daca iti doresti sa inveti programare, de la zero, si nu numai, iti stau la dispozitie cu datele de contact.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s