Ce programe folosesc pentru web development pe Ubuntu 16.04 LTS

Esti web developer? Iti doresti sa afli ce programe poti folosi pentru web development pe Ubuntu 16.04 LTS?

Majoritatea suntem obisnuiti sa folosim atat in viata personala cat si in viata profesionala sistemul de operare Windows sau Mac.

Gama e mai variata de atat, asadar avem la dispozitie mai multe sisteme, care functioneaza la o viteza mai repede, fiind o parte cheie in web development. Parerile sunt impartite, fiecare sistem avand avantajele si dezavantajele proprii.

In acest articol, iti voi prezenta ce programe poti sa folosesti pentru web development pe Ubuntu 16.04 LTS, daca tot a aparut acum ceva vreme.

Instaleaza LAMP

LAMP e un acronim pentru Linux, Apache, MySQL si PHP, o platforma open-source de web development, fiind cunoscuta si sub numele de Web Stack.

Cum functioneaza? Platforma foloseste Linux ca si sistem de operare, Apache ca si serverul web, MySQL pentru RDBMS si PHP pentru limbaj. Desi, nu au fost concepute pentru a fi folosite impreuna, rolul platformei este de acela de a lucra toate impreuna.

Totusi, se pare ca aceasta munca de “echipa” functioneaza chiar bine.

Instaleaza Skype

Skype e eficient pentru oricine, oricand si oriunde. Fiind un software gratuit, prin care utilizatorii pot sa realizeze convorbiri video, acesta e functional si pe Ubuntu 16.04 LTS.

In acest fel, orice nelamurire din web development, orice problema care apare poate fi discutata in timp real si chiar vazuta. Skype are functia de share screen, prin care interlocutorul poate sa vada ce se intampla la tine in calculator/laptop si sa te indrume spre solutie.

Teamviewer

Teamviewer este un program care permite accesarea oricarui laptop/ calculator de la distanta. Efectivitatea lui consta in posibilitatea de a face modificari, nu ca si in cazul Skype, unde esti un simplu observator.

Acesta e disponibil si pentru Ubuntu, astfel ca te vei putea bucura de beneficiile lui in web development.

Chrome, VLC, Dropbox, Pachetele Office, Google Drive

Broswerul Chrome accesibil si pe Ubuntu 16.04 LTS, cazul fiind acelasi pentru VLC, Dropbox, sau Pachetul Office.

Chrome este unul dintre cele mai apreciate browsere in momentul de fata. Fiind poate la inceput in domeniul de web development, vei putea mereu sa accesezi internetul pentru informatii.

VLC media player il poti folosi atat pentru a asculta muzica, cat si pentru a vizualiza filme.

Dropbox isi arata eficienta in posibilitatea mare de stocare si de impartire a fisierelor. Orice fisier din Dropbox poate fi accesat in orice moment de o alta persoana, o persoana careia i-ai dat acces.

Atat Pachetul Office, cat si Google Drive iti e la indemana pentru diferitele sarcini sau nevoi pe care le vei avea.

Meldiff, Workbench, PhpMyAdmin

Meldiff e un program care targeteaza domeniul de web development. Acesta iti da posibilitatea de a compara fisiere, proiecte, directorii. De asemenea, poti sa revizuiesti schimbarile codului, dar si sa intelegi patches. Mai mult, iti ofera comparari intre directorii cat si intre fisiere.

Workbench este un sistem de baze de date pentru programatori, arhitecti baze de date si DBAs. Acest tool ofera backup, SQL development, configurare server, modelare date, si multe altele.

PhpMyAdmin este un sistem de gestiune a bazelor de date MySQL. Unii programatori prefera sa lucreze cu Workbench spunand ca este mai complex, iar altii cu PhpMyAdmin spunand ca este mai usor de folosit.

Sublime-Text, Netbeans, Filezilla

Sublime-Text este printre cele mai utilizate editor de text pentru cei ce utilizeaza HTML, PHP, Java, CSS, sau jQuery. Sublime Text are interfata prietenoasa si rapida, in timp ce Netbeans este un IDE cu multe functionalitati utile.

Filezilla o multiplatforma si o aplicatie software FTP liberasi rapida. Aceasta permite cautare direct pe server, precum deconectarea de server, dar si alte beneficii.

Thunderbird

Thunderbird este o platforma gratuita in special pentru mailuri. E indicat in cazul persoanelor care primesc un numar mare de mailuri intr-o zi, chiar si atunci cand sunt offline.

Totusi, fiecare programator are programele cu care prefera sa lucreze, avand o viziune mai buna asupra necesitatilor clientilor.

Daca iti doresti sa inveti web development, sau sa aprofundezi anumite informatii, alaturat ai datele mele de contact.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s