Invata CSS de la zero

Domeniul programarii e unul vast si chiar complex. Acesta contine mai multe tehnologii sau parti (PHP, CSS, ), fiecare avand scopul propriu bine definit.

Indiferent, de tipul de site web pe care il construiesti, va fi necesar sa folosesti CSS, intrucat aceasta e una din principalele tehnologii pentru a construi si personaliza un site sau o aplicatie.

Bazele in CSS (CSS Basics)

CSS este o abreviere pentru Cascading Style Sheets. Sunt niste etichete care au rolul de a formata paginile web, spre exemplu pentru aranjare in pagina, formatare text sau background, etc. HTML este fundatia unui site, iar CSS e partea de design.

Partea de CSS Basics consta in a te familiariza si a intelege mai bine ce anume inseamna acest concept. Apoi, cum te poti folosi de CSS pentru a crea un design frumos.

Selectori in CSS (CSS Selectors)

Cea mai importanta parte din CSS sunt selectorii. Acestia sunt tipare care atunci cand se potrivesc cu anumite elemente dintr-un documente, anumite procese corespunzatoare se vor aplica.

Se impart in mai multe in mai multe tipuri: parinte, descendenti, frate si copil. Cei de baza contin clasa, tipul si ID. Dupa, sunt selectorii CSS care sunt la un nivel mai avansat si care au rolul de a oferi mai multa flexibilitate atat programatorilor cat si designerilor web. Selectorii speciali, sau elementele-pseudo ne ajuta in inserarea continutului si a elementelor virtuale.

Schema CSS (CSS Layout Basics)

Layout-ul sau schema e una dintre cele mai dificile parti in CSS, deoarece sunt disponibile multe tehnici si toate diferite.

Aceasta cunostinta a schemei, te ajuta sa aranjezi continutul pe pagina. Pe masura ce cursul inainteaza, vei invata pozitionarea schemelor (absolute, relative si fixe) si DISPLAY FLOATS. De asemenea, fiecare metoda are atat beneficii cat si provocari, pe care vei invata sa le rezolvi.

Tranzitie si transformare in CSS (CSS transition and transforms)

Aceasta parte de CSS are rolul de a crea animatii simple. Animatii care, isi schimba stilul cu un altul, sau modificarea unor caracteristici.

De exemplu, tranzitia in CSS schimba culoarea unui buton atunci dai hover peste acel buton. Daca butonul e rosu, cand muti cursorul peste el se va face negru, iar cand iei cursorul revine la culoarea initiala, rosu.

Partea de transformare in CSS se refera la schimbarea pozitiei unui element sau modificarea formei fara a afecta intregul document. Aceste doua functii pot sa functioneze si separat, depinde de ceea ce ai nevoie.

Daca doresti sa inveti CSS de la zero, precum si alte tehnologii din programare, gasesti aici modalitatile prin care poti lua legatura cu mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s