5 masuri pentru a securiza site-ul in WordPress

Detii un site WordPress? Folosesti masuri pentru a-ti mentine site-ul securizat? Iti doresti sa afli mai multe metode prin care poti sa-ti securizezi site-ul WordPress?

Site-urile in WordPress sunt mai mult decat populare, fiind si printre cele mai utilizate, intrucat bazele construirii unui site in WordPress sunt gratuite. Deoarece, WordPress-ul e atat de raspindit, hackerii sunt tot mai interesati de activitati online ilegale.

Ca o veste buna, sunt mai multe metode prin care sa iti securizezi site-ul in WordPress, astfel incat sa stii ca afacerea, datele, sau blogul tau sunt in siguranta.

Dupa o perioada de timp, inchide sectiunea de comments

Ti-ai publicat articolul si la cateva zile primesti tot mai multe spam comments. O simpla remediere sta in a inchide aceasta sectiune de comenturi; ba chiar mai mult, atunci cand iti publici articolul poti sa setezi un anumit numar de zile in care sectiunea sa fie activa in site-ul WordPress.

Sterge modul implicit al contului de utilizator – Admin

Una dintre cele mai frecvente greseli prin care utilizatorii nu-si securizeaza site-ul WordPress, este modul implicit (default) al contului de utilizator care nu il sterg. Acel default admin e o intrare rapida pentru un hacker, intrucat nu poti schimba acel username admin.

Asadar, prima varianta pe care hacker-ul o va incerca sa iti intre in contul de WordPress, e acel username de admin. Ce poti face e sa creezi un alt nume de utilizator si apoi sa stergi acel default admin.

Plugin-ul LockDown

Site-ul WordPress in modul standard poate fi accesat de nelimitate ori, ceea ce permite unui hacker posibilitati mai multe de a-ti accesa contul. Pentru a preveni acest lucru, plugin-ul LockDown iti blocheaza site-ul daca se depasesc mai mult de 5 incercari de logare in 24 ore.

Verifica temele si plugin-urile

Daca ai plugin-uri pe care nu le mai folosesti, cel mai indicat lucru este sa le stergi. Totodata, atat temele cat si plugin-urile daca nu sunt versiunile cele mai noi, sunt mai vulnerabile problemelor de securitate.

De retinut: Cand alegi un plugin nou e indicat sa verifici securitatea si performanta pe care o ofera.

Host-ul site-ului: backup si recuperare

E foarte important sa retii ca site-ul WordPress e necesar sa fie protejat zilnic. Poti sa verifici asta cu furnizorul host-ului tau; cat de des iti protejeaza site-ul. De asemenea, unele host-uri s-ar putea sa ofere aceasta protectie doar celor care au ales un plan premium.

Sa-ti mentii securizat site-ul in WordPress e un must. Indiferent de ce informatii poate accesa hacker-ul, problema vine cand nu stii ce poate face cu ce are la indemana. Iar daca site-ul e business-ul tau, clientii isi vor pierde increderea in ceea ce le oferi.

Daca doresti sa inveti mai multe metode prin care sa iti securizezi site-ul WordPress, sau alte parti ascunse ale WordPress-ului si nu numai, contacteaza-ma.

Lasă un comentariu