WooCommerce – De ce si pentru ce il folosim?

Interesat de WooCommerce? Doresti sa afli mai multe informatii despre cum functioneaza si in ce situatii e indicata folosirea lui?

WooCommerce este un plugin eCommerce gratuit care permite site-ului tau posibilitatea de a vinde. A fost construit sa se muleze cu WordPress-ul si partea cea mai frumoasa e ca iti acorda atat tie, ca si programator, dar si proprietarilor magazinului online control total.

A aparut pe piata online acum 3 ani si scopul lui a fost acela de integra toate avantajele platformelor ca Virtuemart sau Magento intr-un singur plugin.

E unul dintre cele mai folosite si de incredere plugin-uri destinat vanzarii online, iar acest lucru e dovedit de numarul instalarilor active (peste 1 milion) si de recenzii (4.6 din 5 stele; din care peste 1200 sunt recenzii de 5 stele).

De ce WooCommerce?

  • Multilingual – Plugin-ul iti permite sa iti alegi limba depinzand de audienta magazinului online; limba romana e una din alegerile pe care le poti face;
  • Mobile-friendly – WooCommerce e compatibil si pe telefonul mobil;
  • Raportare – Pentru a vedea statisticile asupra vanzarilor si pentru a le putea analiza;
  • Extensii – Acest beneficiu te ajuta in livrarea produselor; avand sansa de a coordona si urmari comenzile;
  • Integrare – Indiferent ca vrei sa vinzi un produs sau un serviciu, aceasta caracteristica a plugin-ului te ajuta sa iti realizezi scopul magazinului online;
  • Payment Gateways – Aceasta optiune iti permite sa accepti plata produselor tale. WooCommerce e compatibil cu peste 100 de astfel de payment gateways (ex: PayPal, Authorize.net, Amazon, Stripe, FirstData, etc.).
  • Codul sursa de incredere – WooCommerce a fost construit de echipa de la WooThemes. WooThemes e una din cele mai apreciate creatoare de plugin-uri si teme pentru WordPress, iar relatia dintre cele doua e una productiva, rezultatele vorbind de la sine. (Anul trecut Woocommerce a fost cumparat de catre Automattic,cei care au creat platforma de WordPress )
  • Suport – Pentru orice problema de functionare a plugin-ului poti sa ceri suport tehnic; la WooThemes si WooCommerce comunitatea si suportul fiind o parte importanta.

Good to Know! 29% din toate site-urile ecommerce folosesc plugin-ul WooCommerce. Care se poate descarca de aici.

Good to Know! Desi WooCommerce e gratuit in stare de baza, pentru adaugarea unor extensii, e necesar efectuarea unei plati. Pentru a avea un magazin online complet e nevoie de aceste extensii deoarece acest fapt va creste performanta site-ului tau.

PS: Personal, am testat WooCommerce si pana in 5000 de produse magazinul online e stabil.

Link catre site-ul oficial: https://www.woothemes.com/woocommerce/

Daca iti doresti un training intensiv despre cum se foloseste acest plugin, cum sa beneficiezi de avantajele lui, dar si alte enigme ale programarii, nu ezita sa ma contactezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s