DrupalCamp Transylvania 2016

DrupalCamp Transylvania 2016 este al 3-lea eveniment la care am participat in Romania. Am fost prezent atat la DrupalCamp Cluj Napoca 2015 cat si la DrupalCamp2013 Tirgu Mures. Ca de obicei a fost un eveniment foarte reusit cu multe prezentari utile si actuale.  

In orice sector de activitate sunt modalitati prin care sa te auto-depasesti. Este exact ceea ce se intampla si in programare; evenimente, training-uri, camp-uri, intalniri si multe altele se organizeaza atat local cat si la nivel national si chiar international.

Numele acestui eveniment se refera la o tabara (camp) in care personajul principal e Drupal-ul. Drupal este un software fiind considerat chiar unul dintre cele mai bune CMS-uri (Content Management System).

#DCTransylvania 2016

DrupalCamp Transylvania  s-a desfasurat in 8 – 10 aprilie in Tirgu-Mures. La acest eveniment audienta a constat in 123 de participanti atat nationali cat si internationali (Italia, Ungaria, U.K., Republica Moldova si Suedia).

Pentru a dezmorti atmosfera, #DCTransylvania 2016 a inceput cu o sceneta in care personajul principal a fost Dracula; iar sloganul a fost unul de impact: “Come for the bloody software, stay for the community’s blood!”.

Speakeri

Intrucat evenimentul a fost unul international, camp-ul a fost sustinut atat de speakeri nationali cat si internationali. Dintre speakeri ii amintesc pe: Gabor Hojtsy din Ungaria, Ruben Teijero din Spania, Evan Butera din Italia si Tavi Toporjnschi din Romania.

Good to Know! Tavi Toporjnschi lucreaza la modulul de Commerce care nu este inca stabil pe Drupal8.

Prezentarile

Dintre prezentarile sustinute in cadrul #DCTransylvania am sa mentionez de prezentarea facuta de Gábor Hojtsy si Evan Butera.

Gábor Hojtsy a vorbit despre Drupal8 si despre importanta posibilitatii multilingve atat pe parte de instalare cat si pe parte de suport a acestuia. Initiativa a fost lansata in 2011, iar de atunci se fac imbunatatiri continue. Drupal8 a fost construit pe presupunerea ca daca instalezi software-ul intr-o anumita limba, doresti ca site-ul sa fie in acea limba fara ca limba engleza sa apara ca o optiune peste tot.

A doua prezentare, sustinuta de Evan Butera s-a numit “Tooling theming made easy”. Mai pe scurt, Evan ne-a vorbit despre importanta tool-urilor pe partea de Front-end. Scopul tool-urilor este de a te ajuta sa fii mai rapid, sa fii mai putin predispus la erori si sa te ajute iti organizezi codul mai bine.

Fun @DCTransylvania

Fiind un camp cu durata a 3 zile, a fost bine venita si partea de distractie si team building de care organizatorii au avut grija sa ne-o ofere. Ni s-au pus la dispozitie boardgame-uri, paintball, gokart, archery, un city tour si un party la sfarsit de zi.

Fun Fact: Am fost singurul participant din Oradea, dar sper ca pe viitor sa mi se alature mai multi programatori din oras.

Overall, great job #DCTransylvania!

Poze DrupalCamp

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s