Invata Programare

Cum pot deveni un programator junior?

Poti sa devii un programator junior daca ai ambitie si orientare catre acesta specializare. Daca stii un pic de matematica nu strica dar nu trebuie sa calculezi integrale, derivate si alte minuni.

Esti programator junior daca stii sa instalezi un script, un modul sau o tema WordPress stii sa creezi module sau tema pentru diferite CMS-uri utilizand un standard de calitate si esti in stare sa repari erorile critice.

Ce limbaje trebuie sa stapanesc ca si programator junior?

 

 • HTML, HTML5
 • PHP 5.3+, MySQL 5.1+
 • Javascript
 • CSS, CSS3
 • jQuery
 • WordPress,  Drupal, Joomla sau alte CMS-uri.
 • Symfony, CodeIgniter sau alte frameworkuri

Ideea este ca trebuie sa stii bazele din cele enumerate mai sus. Pare mult, dar trebuie sa fii optimist. Pe motoarele de cautare poti gasi toate informatiile necesare, tutoriale, intrebari si raspunsuri pentru toate limbajele de scriptare si programare.

Care este ordinea pentru a invata programare web? 

Aceste prioritati sunt subiective si scriu din experienta:

 1. HTML. Este elementul fundamental in domeniul programarii web. Nu poti sa te descurci daca nu cunosti majoritatea elementelor / etichetelor HTML. Vestea buna este ca le poti invata etichetele foarte usor.
 2. PHP. Folosind limbajul PHP ai posibilitatea sa prelucrezi, procesezi un INPUT si dupa va iesi un OUTPUT,  de obicei tip HTML.  Tot cu PHP-ul te poti conecta la una sau mai multe baze de date si poti implementa tot ce ti se cere.
 3. MySQL. Majoritatea site-urilor web folosesc baza de date MySQL. Bineinteles exista multe alte baze de date cu avantaje si dezavantaje, dar este de ajuns daca stii sa faci interogari de baza in MySQL.
 4. JavaScript. In ziua de azi sunt destul de putini programatori JavaScript. Tu trebuie sa stii bazele limbajele Javascript si sa folosesti librarii externe. De obicei tot ce vrei sa implementezi pentru tine sau altcineva deja exista gata facut.
 5. CSS. Fara CSS site-urile nu arata nicicum . Folosind stiluri poti formata / colora si modifica modul in care arata un site.
 6. jQuery. Cred ca este cel mai folosit framework de JavaScript, nu sunt sigur, dar oricum este foarte folosit. jQuery ne simplifica viata si nu mai avem nevoie sa scriem mult cod de Javascript.
 7. CMS/Framework.  Este recomandat sa ai experienta cu un CMS sau un Framework. Avantajul mare este ca multe functionalitati sunt gata facute doar trebuie sa le aplici, iar la CMS ai un site functional dupa instalare.

Unde pot invata singur programare web? 

Va recomand tutorialele de pe w3schools pentru inceput:

 • CSS – http://www.w3schools.com/css/default.asp
 • HTML – http://www.w3schools.com/html/default.asp
 • JavaScript – http://www.w3schools.com/js/default.asp
 • PHP – http://www.w3schools.com/php/default.asp
 • MySQL – http://www.w3schools.com/sql/default.asp
 • jQuery – http://www.w3schools.com/jquery/default.asp

Daca totusi nu doresti sa inveti singuri, poti sa inveti cu Sandor ( cu mine ) personal sau prin skype. Pentru detalii intra pe www.learntoweb.eu sau contacteaza-ma si iti voi raspunde in maxim 48h.

Unde pot sa-mi testez cunostintele?

Exista cateva teste atat pe w3schools cat si pe alte siteuri. Daca doresti sa fie testate cunostintele de o persoana reala atunci ma poti contacta aici si iti voi trimite o oferta de pret.

 

Un gând despre „Cum pot deveni un programator junior?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s