5 pasi pentru a creste viteza de incarcare a site-ului

Cache inactiv vs Cache activ. (Statistici YSlow)

In acest articol voi prezenta 5 pasi pentru a creste viteza de incarcare a unei site . Articolul este recomandat atat pentru viitori programatori cat si pentru cei cu experienta . 

De ce ai dori sa se incarce site-ul tau mai rapid? In principiu optimizezi pentru utilizatorii site-ului, sa nu astepte 10 secunde pana se incarca, in al doilea rand este un success pentru tine. Desi avem conexiuni foarte bune in tara noastra, dar totusi sunt multi cu internet mai lent, mai ales daca au aplicatia de torrent pornita .

Cresterea vitezei de incarcare

  • Activeaza sistemul de cache. Cred ca este cel mai important pas pentru a optimiza un site. Pentru fiecare pagina, dupa primui request, se va genera un fisier static html si urmatorii vizitatori vor avea ca raspuns fisierul generat.
  • Redimensioneaza imaginile. Nu uita ca pe internet daca incarci poze de cativa MB, siteul se va incarca foarte greu . In CMS-uri de obicei exista aceasta functionalitate si se redimensioneaza imaginile chiar la incarcarea lor.
  • Combina imaginile. Elementele de design, bucatile de imagini le poti combina intr-o singura imagine si astfel site-ul va face mai putine request-uri si se va incarca mai rapid.
  • Minimizeaza si combina fisierele CSS si JS. Prin minimizare marimea fisierelor CSS si JS se vor micsora, astfel site-ul se va incarca mai rapid. Este recomandata combinarea fisierelor CSS intr-un singur fisier, tot asa trebuie procedat si pentru fisiere JS, astfel vom avea mai putine request-uri ce va creste viteza de incarcare.
  • (Sub)domenii fara cookie. Cookie-urile se descarca pentru fiecare request; pentru fisierele statice ( CSS, JS,  si stocare) se recomanda stocarea pe un subdomeniu nou creat.

Bineinteles exista zeci de metode pentru a creste viteza de incarcare, daca doriti sa adaugati un criteriu de optimizare mai important va rog sa lasati un comentariu. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s