Tool-uri pentru optimizare SEO

Un programator web trebuie sa aiba pe langa cunostinte de programare ceva cunostine de baza de SEO. Pentru optimizare SEO folosesc diferite tool-uri sub forma de add-on-uri pentru Mozilla Firefox si Google Chrome.

Tool-uri ce folosesc pentru optimizare SEO

 1. SEO Toolbar pentru Firefox

  SEO Toolbar este un instrument foarte destept pentru Firefox. Eu folosesc pentru afisare de pagerank, backlink si raza X pentru informatii Meta.

 2. Rankchecker pentru Firefox

  Rankchecker este un addon util pentru Firefox, ma ajuta sa gasesc pozitionarea unui site dupa una sau mai multe cuvinte cheie. Pozitiile sunt aproximativ corecte , de obicei +- 1 pagina.

 3. HeadinsgMap – Firefox Add-on

  Pentru motoarele de cautare in oarecare masura conteaza sa ai cuvintele cheie in etichete de titlu cum ar fi H1, H2, H3 … Pentru a verifica structura de heading, HeadingsMap, este de mare ajutor.

 4. YSlow – Yahoo PageSpeed Analyzer

  Yslow este un intrument pentru analiza vitezei de incarcare a unei pagini. Am auzit ca si viteza de incarcare conteaza pentru motoarele de cautare, asa ca pentru orice site ar trebui sa ai minim gradul C. Felicitari pentru cei care au realizat un site cu gradul A.

 5. FlagFox pentru Firefox

  Flagfox este un add-on mic si util pentru Firefox. Arata tara unde este gazduit siteul. Optimizarea SEO pentru motoarele de cautare romanesti depinde de tara unde este gazduit siteul, pentru noi preferabil ar fi un hosting din Romania.

 6. PageRank – Chrome Add-on

  Extensia PageRank pentru Google Chrome este un tool simplu si rapid, arata instant PageRankul pentru siteul curent.

 7. Meta SEO Inspector – Tool pentru Chrome

  Meta SEO Inspector arata toate informatiile meta pentru siteul curent, include si linkuri catre google cache, pagerank si multe alte tool-uri SEO pentru optimizare.

 8. MozBar pentru Chrome

  Nu dorm nici cei de la SeoMoz, Mozbar este un tool de incredere. In principiu arata informatiile meta si cateva chestii specifice ce nu stiu cat influenteaza pozitionarea pe google.

Uneltele de mai sus folosesc pentru optimizarea unui site. Daca mai cunoasteti alte tool-uri utile pentru SEO sau aveti experienta in domeniu, informatiile se pot lasa in comentarii

Anunțuri

Un gând despre „Tool-uri pentru optimizare SEO”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s